DE AMERIKAANSE RODE KREEFT WOEKERT VOORT.

 

 

                                            DE AMERIKAANSE RODE KREEFT WOEKERT VOORT.


 Er is al heel veel aandacht geweest de laatste tijd over dit diertje. Het is inmiddels een echte plaag geworden, bijna in geheel Nederland zijn ze te vinden. Deze kreeft bestrijden is inmiddels bijna ondoenlijk geworden. Toch zal er in de toekomst iets aan gedaan moeten worden, al onze onderwater flora zal gaan verdwijnen door deze kreeft.

En er zijn nog andere problemen, zo zitten ze al in onze dijken waar ze gangen graven ect.  Maar een oplossing is niet makkelijk.

Er zijn wel mensen lokaal mee bezig, in Reeuwijk is dat de Heer H. van de Laan. Hij weet precies hoe hij deze kreeften moet vangen. Hij heeft zelf vangnetten (fuiken) ontwikkeld die goed werken.

Heer H.van de Laan aan het werk.

 

Van de Laan kom ik regelmatig  tegen in de polder en die was net bezig om zijn netten te controleren.

Het was gelijk een mooie aangelegenheid om U te laten zien hoeveel kreeften er in korte tijd gevangen kunnen worden, en wat blijkt, de sloten zit vol met de Amerikaanse rivierkreeft.


Volle netten.

Van der Laan heeft op 13 juli 2017 vier netten uitgezet. En op 15 juli 2017 werden ze gecontroleerd, het is bijna niet te geloven, deze 4 netten zitten helemaal vol in 2 dagen tijd!

 

Den Haag.

 U begrijpt natuurlijk wel hoe het onderwaterleven over tien jaar eruit zal zien .Waarschijnlijk een onderwaterwoestijn.

Deze vier foto’s tonen aan hoe groot het probleem is.

Den Haag is volledig op de hoogte van dit probleem. Van de Laan is diverse keren in Den Haag  geweest om het probleem aan te kaarten. Maar er wordt vreemd genoeg geen maatregelen getroffen om ze te gaan bestrijden.

 

Verkocht.

Deze gevangen kreeften mogen verkocht worden aan restaurants en ze worden ook aan de veiling aangeboden. Het is een delicatesse, dat wel weer….. en er is veel vraag naar in lokale restaurants, dan zijn ze toch nog ergens goed voor.

Overigens, Van de Laan heeft alle benodigde vergunningen om deze kreeften te mogen vangen.

Groet Cees.

 

 

 

Plaats een reactie

Uw email wordt nooit voor reclame of commerciele doeleinden gebruikt. Verplichte velden zijn gemarkeerd met een *