Winterweer 2010

Winterweer 2010

Het is u alle natuurlijk bekent dat met deze winterse omstandigheden de dieren in het veld het knap moeilijk hebben.Deze laatste NATUUR-NATUURLIJK  van 2010  is een zeer korte aflevering met maar 4  foto,s.

Hierbij een  kort beeld van  de voedsel schaarste van 2 vogelsoorten. 

Onderstaande foto heb ik genomen door het raam,deze fazant man liet zijn schuwheid  varen voor eten in onze tuin.We wonen er al 22 jaar maar dit heb ik nooit niet eerder gezien.


Onderstaande foto is genomen in het Reeuwijkse hout waar deze fazanten diep in de sneeuw aan het graven waren om nog wat eten te vinden.Vogels zonder kop.Deze  foto is  gemaakt met erg donker weer en  is 72 keer ingezoomd.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Dit is wel een heel bijzondere foto.Freek, mijn vogelmaatje zag deze kerkuil en maakte gelijk deze foto .Ik was net 20 sec te laat om deze foto te nemen.Helaas,  hij vloog weg.

Je wil tenslotte altijd je eigen foto’ maken.

Dat een kerkuil overdag voedsel aan het zoeken is, is een slechte zaak voor de uil.De sneeuwlaag is zo dik dat er niets te vangen valt.Door de honger moet de uil zijn veiligheid en zijn gedrag opgeven.Er zijn inmiddels al wat meldingen binnen gekomen van dode kerkkuilen of verzwakte exemplaren.

En de winter moet nog beginnen.

Dat er kerkuilen zijn die wel de weg  naar voedsel weten  te vinden zag ik van de week in een uilenkast.De omgeving  onder de kast lag vol met  verse braakballen en  de uilenkast was ook aardig gevuld. 

Groet Cees

Plaats een reactie

Uw email wordt nooit voor reclame of commerciele doeleinden gebruikt. Verplichte velden zijn gemarkeerd met een *